„Челси“ се разбра със Сари

Маурицио Сари може да бъде считан за нов мениджър на „Челси“. Опитният италиански тактик преведе седемчасови преговори с боса на клуба Роман Абрамович, в края на които двете страни си стиснаха ръцете. Очакванията са доскорошният треньор на „Наполи“ да подпише договор за 2 години. За да бъде финализирана сделката обаче, на „Стамфорд Бридж“ първо трябва да се разделят с Антонио Конте, настоящият мениджър на отбора. За целта италианецът ще си тръгне с 9 млн. паунда неустойка. Английският клуб ще брои допълнителни 8 млн. от британската валута на „Наполи“, тъй като договорът на Сари бе до 2020 година.

Така раздялата с Коне ще коства общо 17 млн. на Абрамович. Бившият селекционер на Италия се провали по време на втория си сезон във Висшата лига. „Сините“ останаха извън топ 4, въпреки че година по-рано триумфираха с титлата.

Освен това Конте влезе в конфликт с ръководството заради клубната трансферна политика.

Това доведе до преждевременни преговори с Луис Енрике, но бившият наставник на „Барселона“ постави непоносими условия. Така в крайна сметка Сари ще води „Челси“ от новия сезон, а бившият му тим „Наполи“ вече се разбра с Карло Анчелоти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят