Черен петък през лятото: глобална разпродажба на козметика и парфюмерия

В продължение на почти 100 години в навечерието на Коледа има традиция на мащабни разпродажби. Сега към нея е добавена още една - лятна разпродажба, която не е по-малка от Черния петък.

Как започва всичко

Традицията за големи разпродажби произхожда от Америка по време на Голямата депресия. За да върнат бедните купувачи в магазините, предприемачите правят щедри отстъпки ден след Деня на благодарността. Така се е родил Черният Петък — основният празник на купувачите.

Постепенно се разпространява почти в световен мащаб. Почти във всяка страна през последната седмица на ноември във всички магазини има невероятни отстъпки - до 80-90%.

Черният петък в България сега

Трудно е да се намери някой, който да не знае какво е Черният петък. Въпреки факта, че това не е официален празник и не е почивен ден, от сутринта моловете започват да се пълнят с хора.

В допълнение към офлайн магазините, дават отстъпки и онлайн магазини. Основното им предимство е, че можете да разгледате асортимента предварително, да изберете какво искате и да спестите до желания ден на отстъпките.

Летни разпродажби

Тази година, преди традиционната есенна разпродажба ще се проведе лятната разпродажба на козметика и парфюми.

Лятната версия на Черния петък е събитие, което не се пропуска. Намаленията за качествени продукти от любими марки ще започнат през юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл