Шампионска лига превзема Мадрид

МАДРИД - Четиридневен фестивал, който е посветен на Шампионската лига, ще се проведе в Мадрид. От четвъртък до неделя включително в испанската столица ще се говори само за предстоящия футболен английски сблъсък между „Ливърпул“ и „Тотнъм“. Очакванията са от Острова да пристигнат за двубоя 150 000 привърженици на двата тима, като само една пета от тях ще е с билети за срещата на „Уанда Метрополитано“.

Фестивалът обаче ще ангажира всички, които не успеят да гледат финала на живо, тъй като достъпът за тях е напълно свободен. Той ще бъде разположен на четири ключови точки в Мадрид - Плаза Майор, Пуерта дел Сол, площад Калао и Пласа де Ориенте. На тези ключови места УЕФА и търговските партньори на централата организират редица забавления за феновете. Ще се проведат демонстративни мачове с цел благотворителност, концерти на колумбийския певец Себастиан Ятра и популярния диджей Димитри Вегас, футболни предизвикателства за запалянковците, както и турнири, на които ще бъдат раздадени безплатни билети за най-добре представилите се в тях. Черешката на тортата ще бъде парадът на бразилската легенда Роберто Карлош с трофея от Шампионската лига. Той ще се проведе в часовете преди финала между "Ливърпул" и "Тотнъм".

Настроението на пристигащите в Испания привърженици обаче може да бъде помрачено. Причината е, че летището в Мадрид трудно ще може да обслужи пристигащите 150 000 британци.

"Персоналът може да обслужва между две и три хиляди пътници на час, а очакванията са бройката да скочи три пъти заради мача - каза Глен Филипс, говорител на Air Charter Service, обслужващо летището в Мадрид. - Обслужването на 6000 души на час ще доведе до дълги забавяния на паспортния контрол. Препоръчваме на феновете да се насочат към близките до Мадрид летища. Става въпрос за тези в Сарагоса или Валенсия. Те са на няколко часа разстояние с автобус, но това ще се стори на запалянковците като реклаксиращо преживяване в сравнение със задаващия се хаос в Мадрид".

Безпорядък има още в Англия. Британският вестник "Мирър" съобщи, че билетните агенции, които се занимават със събитието, не са в състояние да досртавят обещните за феновете места, а това може да остави стотици фенове без билети.

"Привържениците, които са платили за пропуски, не могат да бъдат обслужени от хаоса около мача", пише изданието.

"Мирър" допълва, че три часа преди срещата феновете ще трябва да напуснат фен зоните на УЕФА, което ще доведе до "тероризъм по улиците на Мадрид".

"Някои от агенциите започнаха да връщат пари на феновете, но гневът остава - пише още "Мирър". - Привържениците ще се насочат към местните барове, за да гледат финала, а комбинацията на разочарование, яд и алкохол няма да доведе до спокойствие в испанската столица".

Феновете на двата отбора получиха по 16 613 билета за "Уанда Метрополитано" от всичките 63 500 места. Останалите пропуски са за партньорите на УЕФА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят