Шампион с ПСЖ дойде в „Левски“

„Левски“ е близо до привличането на нов играч със солидна визитка. След като през есента на „Герена“ акостираха Габриел Обертан и Жорди Гомес, сега със „сините“ вече тренира Ервен Онгенда. Бившият играч на ПСЖ се присъедини към лагера на тима в Малта. 22-годишният французин е свободен агент, след като през лятото прекрати договора си с холандския „Цволе“. Оттогава офанзивният флангови футболист няма отбор и респективно официален мач.

Според публикация на френския сайт „Футмеркато“, интерес към младежкия национал на „петлите“ са имали „Олимпиакос“, белгийският „Юпиен“, „Фулъм“ и отбори от Кипър и Русия. Новината потвърди и мениджърът на 26-кратните шампиони Асен Букарев.

3701

„Да, Онгенда пристигна – обясни шефът на тима пред „Блиц“. - Вече е при отбора. Доволни сме, защото изпреварихме няколко сериозни клуба за привличането му.“

Играчът дебютира за ПСЖ през 2013 година, когато се появи като резерва в мач с „Арас“. През лятото на същата година се разписа срещу „Бордо“ във финал за Суперкупата на Франция, след като преди това заменя звездата Хавиер Пасторе.

Следващият сезон е даден под наем в „Бастия“, където записва 16 участия. За различните младежки и юношески формации на Франция има общо 27 двубоя.

С привличането на Онгенда ръководството на „сините“ ще изпълни едно от желанията на наставника Делио Роси. Опитният специалист вече поиска три нови попълнения, които да разполагат с нужната класа. На „Герена“ все още се оглеждат за нов ляв бранител, както и за опорен полузащитник.

Иначе „сините“ пристигнаха във вторник в Малта, където ще останат на лагер до 6 февруари. Извън групата остана централният бранител Димитър Пиргов, както и юношеските национали Димитър Шейтанов и Станислав Иванов. Другият бранител Холмар Ейолфсон ще се присъедини по-късно към отбора, тъй като в момента е на турне с Исландия в Индонезия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ