Шефът на Европол: В България има отлични професионалисти в полицията

Разкритото убийство в Русе доказва, че полагате усилия за справяне с престъпността, каза Катрин де Бол

В България има отлични професионалисти в полицията, а разкриването на убийството на 30-годишната Виктория Маринова е доказателство, че страната ви полага усилия за справяне с криминалата престъпност. Това заяви специално пред "Канал 3" шефът на Европол – Катрин де Бол.

Катрин Де Бол е домакин на голяма конференция на Европол в Хага за битката с тероризма. Тя даде висока оценка за работата на полицията и прокуратурата в България.

"Полицейските служби в България и всички тези, които бяха ангажирани с разкриването на убийството, са в в постоянен и директен контакт с нас. Бяхме в готовност да помогнем с всичко - и с мобилен офис и с друга логистична и експертна помощ, но българската полиция се справи", каза де Бол.

"Не мога да дам детайли по разследването, разбира се, но познавам много хора в българската полиция, които са чудесни професионалисти и които хвърлят много усилия в борбата с криминалните престъпления, намират нови пътища за справянето с тях, с което могат дори в някои отношения да са пример за нас", добави още първият човек в Европол.

Белгийката Катрин де Бол е първата жена изпълнителен директор на европейската служба за борба с престъпността. Преди това тя е била началник на белгийската федерална полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България