Шефът на строителния контрол в Столична община подаде оставка

Арх. Влади Калинов – бившият директор на Дирекция “Контрол на строителството” в Столичната община.

Директорът на дирекция "Общински строителен контрол" в Столична община арх. Влади Калинов е подал оставка заради казуса с надстройките по покрива на жилището на Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ. Това съобщи кметът на София, Йорданка Фандъкова, във фейсбук.

"Днес поисках обяснения от директора на дирекция "Общински строителен контрол" – арх. Калинов, за проверката за законността на два навеса, собственост на Пламен и Ирена Димитрови на ул. „Проф. Г. Павлов“ 21 в кв. „Гео Милев“. Получих обясненията за решението да прекрати проверката, както и оставката му, която приех", пише тя.

Повод за оттеглянето на Калинов е решението му, че няма основание за събарянето на терасата на шефа на антикорупционната комисия. Срещу това застанаха от Камарата на архитектите, както и кметът на район "Слатина". Кметът Фандъкова обяви, че проверката ще бъде възобновена.

"Връщам за ново разглеждане акта на район „Слатина“, които констатираха незаконно построени покриви върху постройките на покривната тераса. С кмета на район „Слатина“ още по време на тяхната проверка разгледахме строителната документация. В проекта на сградата няма покриви върху издигнатите колонади. Проверката засяга действия на строителя на сградата през 2007 г.", написа тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България