Шуменска пиеса качва публиката на сцената

Премиера на "Живот в три версии" в ДКТ "В. Друмев"

Пиесата „Живот в три версии" е най-новото заглавие от репертоара на театър "Васил Друмев" в Шумен. След премиерата в понеделник има определени още дати за ценители, а със спектакъла шуменският театър има амбицията да се представя и на форуми през годината. В атрактивната пиеса публиката е качена на сцената, близо до актьорите. Така, въпреки че се играе в голяма зала, местата са 100. На зрителите е предоставена възможност за приближена гледна точка и то от три страни.

„Живот в три версии” е по текст на драматурга Ясмина Реза, известна и с книгата си за френския президент Никола Саркози. В спектакъла участват гост-актьорът Васил Дуев, който си партнира с шуменските артисти Димитрия Милушева, Александра Михайлова и Милен Димитров. Режисьор е Маргарита Мачева, сценографията е на Теодор Киряков, композитор е Пламен Мирчев - Мирона.

Създателите на пиесата разказват три различни развоя на една обичайна житейска ситуация - двойка кани шефа и съпругата му на вечеря, те пристигат в уречения час, но ден по-рано. Всички са физици. Планираната вечеря трябвало да бъде спасителна за една залязваща кариера. Оттук нататък зрителят трябва да си прави изводи за решенията, които човек взима в живота и дали те могат променят цялото му бъдеще или има някаква предопредленост от съдбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони