Явор Нотев: "Обединени патриоти" ще подкрепят Димитър Главчев

Снимка: Архив

Позицията ни е, че ще подкрепим председателя на парламента Димитър Главчев. Ще гласуваме срещу исканата му оставка. Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от „Обединени патриоти“ и зам.-председател на парламента Явор Нотев по повод заявката на БСП , че няма да влязат в зала, докато Димитър Главчев е председател.

„Нямаме никакво основание да снемем доверието от председателя на парламента“, заяви той.

„Тепърва предстои да видим реализацията на решението на БСП. Позицията ни се изразява в оценка на ситуацията като стандартен случай от пленарната зала“, коментира Явор Нотев. „Този случай има своето решение в Правилника. Именно на текст от него се позова председателят на парламента Главчев, когато предприе санкции по отношение на депутати. Това не е нещо необичайно в парламентарната практика“, обясни той.

„Превръщането на този случай в повод за криза в работата на парламента е преиграване, прекомерно отдаване на значение на конкретна ситуация. Не намираме за основателно подобно поведение на цялата ПГ на БСП“, посочи зам.-председателят на Народното събрание.

„Това е тяхно решение, ние продължаваме работа по правилата. Имаме сериозни закони и програма, включително и международна, на която трябва да откликнем“, поясни той. „Не бива работата на парламента да бъде поставяна под въпрос и да стане случайно решение в зависимост от присъствието на няколко човека. Не е комфортно да се работи в такава обстановка. Обидно е за парламента подобно отношение, което го прави заложник на интереси, които прескочиха границата на елементарна и обичайна парламентарна ситуация“, каза още Явор Нотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика