Водата на Перник не стига дори за режим от 20 часа до 8 сутринта

Иван Гешев е избран окончателно за главен прокурор

Сотир Цацаров: Нямам основания да не подкрепя Иван Гешев

От 1 юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева

Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

1 192 598,65 лв. дарения за местните избори са отчетени в Сметната палата

1 250 парични дарения от общо 1 192 598,65 лв. за местните избори са регистрирани към 14 ч. днес в Сметната палата, съобщиха от одитната институция. Непаричните дарения са 32 на обща стойност – 25 676,66 лв.

Както „Труд“ писа, на тези избори бяха регистрирани първите дарения от фирми, след като забраната за това падна заедно с намаляването на държавната субсидия за партиите до 1 лев на глас. Както „Труд“ пръв съобщи, най-голямото дарение е за „Демократична България – Обединение“ – 100 000 лв. от старозагорска строителна фирма.

Подадени са 1169 декларациите за произхода на средствата на кандидатите и на членовете на инициативните комитети.

Договорите с медии, социологически и рекламни агенции, и агенции за осъществяване на връзки с обществеността, вписани от участниците, са 1413.

От Сметната палата напомниха, че остават само 2 дни за подаването на задължителната информация за Единния регистър по Изборния кодекс (ЕРИК). Участниците в изборите за общински съветници и кметове – партии, коалиции (коалиции от партии и местни коалиции) и инициативни комитети, са длъжни да подават по време на предизборната кампания всяка новопостъпила информация в срок до 7 дни от възникването й за включване в ЕРИК. Регистърът ще бъде затворен за подаване на информацията в края на деня (24 ч ) на 26 октомври 2019 г.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.