10-те най-скъпи развода в Холивуд за всички времена

Звездните разводи се различават от тези на обикновените хора по това, че стуват цяло състояние, а драмата и скандалите между бившите съпрузи стават достояние на целия свят.

Ето и кои са 10-те най-скъпи развода в Холивуд за всички времена:

№1 Майкъл и Диандра Дъглас

Актьорът се развежда със съпругата си през 2000-та след 23 години брак и това му струва скромните 45 милиона долара. В едно свое интервю по-късно Майкъл признава, че е трябвало да се раздели с Диандра поне 8 до 10 години по-рано, за да си спестят времето и парите, отделени за брачен консултант.

№2 Фил Колинс и Ориан Севей

Разводът на музикантът с красивата швейцарка му струва цели 47 милиона долара. Двамата са женени в продължение на 9 години (1999-2008), а през 2016-та бившите съпрузи обявиха, че отново се събират.

№3 Сър Пол Маккартни и Хедър Милс

След 6 години брак музикантът и моделът се развеждат, което им струва 48,6 милиона. Хедър не крие, че да се разведе с Пол е било най-трудното предизвикателство в живота й и до ден днешен все още преживява болката от раздялата.

№4 Джеймс Камерън и Линда Хамилтън

Макар и брачният им живот да трае едва 2 години, разводът след това излиза 50 милиона долара. Актрисата твърди, че връзката им е била ужасяваща, но едно от малкото положителни неща било да държи 11-те награди Оскар на Джеймс, получени заради "Титаник".

№5 Гай Ричи и Мадона

Макар и точната цифра на развода им да не е категорична - някъде между 76 и 92 милиона долара - краят на брака им е сред най-обсъжданите теми в Холивуд много дълго време. Самите им отношения не са стабилни в продължение на години, а певицата е определила като причина за развода им непреодолими различия.

№6 Кевин Костнър и Синди Силва

Красивата романтична приказка на Кевин и Синди започва още в щатския университет в Калифорния, минава през меден месец в Пуерто Ваярта, издържа 16 години във времето и приключва с развод за 80 милиона долара.

№7 Харисън Форд и Мелиса Матисън

През 2001-ва Харисън и Мелиса се развеждат след 18 години брак и благодарение на предбрачното им споразумение, Мелиса получава 85 милиона долара.

№8 Стивън Спилбърг и Ейми Ървинг

Двамата се запознават на прослушването за филма "Близки срещи от третия вид", където Ейми кандидатства за ролята на лентата, продуцирана от Спилбърг, но вместо нея, получава съпруг. След 4 години брак двамата се развеждат, а Ейми получава и 90 милиона долара в банковата си сметка.

№9 Нийл Даймънд и Марсия Мърфи

Това е един от най-скъпите и неочаквани разводи в Холивуд. След 25 години брак и две деца Нийл и Марсия решават да сложат край на връзката си, за което Марсия получава 150 милиона долара.

№10 Майкъл Джордан и Хуанита Джордан

Най-скъпият развод в историята е на баскетболиста, чиято бивша съпруга получава впечатляващите 168 милиона долара. Двамата са женени в продължение на 17 години и имат 3 деца, като един от синовете им е женен за българката Радина Анева.

Коментари

Задължително поле