100 британци в холандски арест

Точно сто британци бяха арестувани заради масови сбивания с полицаи и холандски граждани преди приятелската среща между "лалетата" и Англия (0:1). Арена на сблъсъците бе Амстердам. Първоначалните информации бяха, че само 25 са арестувани, но се оказа, че са много повече. Новината съобщиха лично от полицията в най-големия холандски град.

"102 души бяха арестувани около приятелската среща, като 100 са англичани, а двама холандци", гласи краткото съобщение на полицията в своя официален профил в социалната мрежа туитър.

Близо 60 запалянковци са задържани в кварталите с червени фенери, където в две поредни вечери се случиха инциденти и англичаните се биха с холандци и полицията.

25 фенове бяха прибрани в часовете преди мача, когато атакуваха групи с местни запалянковци, пиещи бира преди мача. Някои от арестите са на хора, хвърляли бутилки от бира по полицаите, други - за заливане на минувачи, както и замеряне на хора в лодки, минаващи под мостовете на каналите на Амстердам.

Общо над 6000 британци се стекоха в Амстердам, за да подкрепят "Трите лъва". Около 5000 бяха настанени в сектора за гости на "Йохан Кройф Арина", други хиляда се пръснаха из целия стадион. Безредици по трибуните обаче нямаше.

От Английската футболна асоциация обявиха, че след проведено разследване ще решат дали и на колко фенове ще бъде забранено да гледат футболни срещи на живо за в бъдеще.

Снимка: Twitter

Коментари

Задължително поле