100 хил. евро за двустаен в центъра на Пловдив

Цените на тристайните апартаменти в Пловдив са между 80 хил. и 120 хил. евро, а в центъра на града сделки най-често се сключват на ниво от 100 хил. до 150 хил. евро.

В града под тепетата цените достигат 1400 евро за кв. метър

Купуват селски къщи в близост до морето

Българи диктуват ваканционния пазар

В Пловдив повечето купувачи търсят имот за собствени нужди, но се забелязва и повишен интерес към придобиване на жилища с инвестиционна цел. Бурното строителство в самия град и в покрайнините му, както и все още атрактивните цени правят Пловдив подходящ за инвестиция в имоти, пише в анализ на компания за недвижими имоти.

Най-често в Пловдив купувачите търсят двустайни апартаменти с цена в диапазона между 45 хил. и 65 хил. евро. Като ниските цени са за сгради “на зелено” и в покрайнините на града. В централната част на Пловдив двустайните апартаменти най-често струват от 70 хил. до 100 хил. евро. Покупките на тристайни жилища в Пловдив се доближават до тези на двустайни. Цените на тристайните апартаменти са между 80 хил. и 120 хил. евро, а в центъра на града сделки най-често се сключват на ниво от 100 хил. до 150 хил. евро.

Най-желаният район в града под тепетата продължава да е Център, където цените на имотите са 1000-1400 евро/кв. м, следван от Смирненски и Въстанически, който е атрактивен с цените си (750-900 евро/кв. м).
Най-активно предлагане има в кварталите Кършияка (750-1000 евро/кв. м) и Кючук париж (650-900 евро/кв. м).
Освен към големите градове като София, Пловдив и Варна, купувачите имат интерес и към имоти край морето. Купувачите на ваканционни имоти са предимно българи. Най-търсени са двустайните апартаменти с цена в диапазона 20 хил. - 30 хил. евро, и тристайни до 50 хил. - 60 хил. евро, без такса поддръжка.

Лятото отдавна отмина, но след като прекараха няколко седмици на родното море много хора решиха, че искат да притежават имот в близост до вълните. Сега е моментът те да огледат предлагането на пазара, за да имат време да сключат сделка и при необходимост да направят лек ремонт, така че жилището да посрещне новите собственици още с първите топли слънчеви лъчи на следващото лято.

Цените по Българското Черноморие нараснаха и достигат около 1000 евро/кв. м. Брокерите на имоти отчитат засилен интерес към курортния комплекс Св. Св. Константин и Елена, където цените на имотите понякога надвишават 1000 евро/кв. м. Нараства интересът и към Южното Черноморие, като Несебър е един от градовете с най-голям ръст на реализираните сделки.

Забелязва се тренд за изместване интереса от Южното към Северното Черноморие. Купувачите търсят и селски къщи в близост до морето на цени между 50 хил. и 70 хил. евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти