1000 лв. глоба за шамар на отчетник на енергото

1000 лв. глоба ще плати жена от поповско село, ударила шамар на отчетничка на енергото на улицата пред свидетели. Д.И. е освободена от наказателна отговорност от състав на Районния съд в Попово, който й е наложил административна санкция. Тя е осъдена за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, каквато се явява служителката по засичане на консумираната електрическа енергия.

Инцидентът е станал през юли тази година, когато отчетничката Н.И. отишла в селото да смъкне показанията на електромерите, които били поставени на стълбове на улицата. Тя записала данните на този на Д.И. и вече била пред друга къща, когато видяла как стопанката на предната върви към нея. Спряла пред служителката с думите:”Аз на тебе колко пъти ще ти казвам да не ми записваш показанията”, при което ударила и шамар на отчетничката на енергото. Каква е била предисторията на репликата, последвана от шамар, не става ясно от делото.

Ударената служителка веднага се обадила на началника си за недопустимото поведение на клиентката. Извадила си медицинско и подала жалба в полицията. Тя може да заведе и дело за обезщетение за причинените й неимуществени вреди.

Решението на Районния съд в Попово за наложената глоба подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право