1155 коня за матадора Алонсо

Състезателният пилот Фернандо Алонсо позира до новия си автомобил Aston Martin Valkyrie, който получи в хотел „Монте Карло Бей“ в Монако.

Испанският пилот пришпори Aston Martin Valkyrie

На пътя със „звяр“ като от „Формула 1“

Двукратният световен шампион във „Формула 1“ и страстен автомобилен ценител Фернандо Алонсо добави ново „бижу“ в колекцията си. В Монако, където живее, той получи Aston Martin Valkyrie – върховен хиперавтомобил, истински болид за шофиране по пътищата. Пилотът лично пришпори новата си машина, която му бе предадена в емблематичния крайбрежен хотел „Монте Карло Бей“.

Автомобилът на Алонсо е спецификация по лично негова поръчка, създаден от дизайнерския екип в отдела за персонализация Q на Aston Martin. Испанецът в момента е състезател на едноименния британски фирмен отбор във „Формула 1“ и затова е избрал емблематичния за английските моторни спортове тъмно зелен цвят Racing Green в съчетание с контрактни графики в цвят лайм, които подчертават аеродинамичните елементи. Ефектната визия се допълва с червени акценти, тъмно сини и светлосини графики, както и открити карбонови повърхности на покрива, капака на двигател и предната част. Емблемата на Aston Martin е изработена от титан и гордо краси „носа“ на автомобила, докато специална графика CAUTION HOT е поставена на задната част при двигателя.

В интериора също са използвани материали като карбон и алкантара с контрастен шеф, а на подглавниците е бродирано личното лого на Алонсо. Най-сложният детайл не се вижда лесно – това е червен анодиран алуминиев педал на газта с гравирано число 14. Това е стартовият номер на Алонсо, който на 14-годишна възраст на 14 юли 1996 г. става световен шампион по картинг с № 14.

С новия си автомобил Aston Martin Valkyrie испанецът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2,5 секунди. Специалният педал на газта управлява хибридизиран 6,5-литров двигател V12, който развива маскимална мощност от 1155 конски сили. Колата съчетава по уникален начин аеродинамика, мощност, бързина и поведение на болид от „Формула 1“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили