12 души са арестувани при операция срещу тероризма в Германия

Снимка: Архив

12 мъже са арестувани по подозрения за участие в крайнодясна терористична група в Германия, която се смята, че е планирала нападения срещу политици и представители на малцинствата.

От федералната прокуратура заявиха, че четирима мъже от Германия са задържани по позорения за основаване и участие в „дясна терористична организация“. Те са идентифицирани само като Вернер С., Майкъл Б., Томас Н. и Тони Е. заради съображения за поверителност.

Други 8 мъже са задържани по подозрения, че „подкрепят терористична организация“.

Смята се, че четиримата главни заподозрени и още един мъж, който не е назован, са създали организация през септември 2019 г. с цел да нарушат държавния и обществен ред в Германия.

От прокуратурата твърдят, че заподозрените искат да постигнат целта си с „все още неуточнени атаки, насочени срещу политици, кандидати за убежище и мюсюлмани, за да създадат ситуация, подобна на гражданска война“.

Смята се, че Вернер С. и Тони Е. са организирали няколко срещу между членовете на групата, които също така поддържали връзка по телефона.

По думите на прокуратурата, те имат достатъчно доказателства, за да поискат официална заповед за арест на заподозрените.

Коментари

Задължително поле