120-130 лева ще е парното в апартамент от 60 квадрата в Сливен

„Топлофикация” предлага промоции за лоялните клиенти

От 1,30 на 1,35 лева с ДДС за отопляем кубик обем е поскъпването на парното отопление за предстоящия зимен сезон в Сливен, съобщиха от местната „Топлофикация”. Тази цена ще е валидна, ако домакинството не ползва битово-гореща вода. За останалите абонати от дружеството предлагат още по-атрактивни цени. Индивидуалните им договори с отстъпките ще са обвързани с потреблението на гореща вода от ТЕЦ-а. За тези, които ползват гореща вода до 2 или над 2 кубика месечно, цената на топлото пада съответно на 1,30 и на 1,18 лева с ДДС за отопляем кубик от жилището. Пределната стойност на горещата вода се запазва и през тази зима ще бъде 8 лева за кубик с ДДС, през целия сезон. А през летните месеци, когато радиаторите са студени, хората ще могат да ползват топла вода от ТЕЦ-а срещу месечна такса от 12 лева, независимо какво количество вода потребяват.

Изчисленията показват, че собствениците на апартамент от 60 квадрата, където са включени всички радиатори, ще плащат сметки в студа в рамките на 120-130 лева, допълниха от дружеството. Тазгодишните отстъпки ще важат, ако абонатите сключат едногодишни договори с „Топлофикация”, с краен срок 31 октомври 2019 година и ако плащат текущите си задължения в определения 30-дневен срок. От компанията напомнят още, че за лоялните клиенти ще има допълнителна отстъпка и през този сезон – няма да им се начисляват суми за отдадената от сградната инсталация топлинна енергия.

„Топлофикация”-Сливен промени рязко политиката спрямо клиентите си преди няколко години, когато изп.директор бе инж. Ангел Ангелов. За първи път в бранша бяха въведени индивидуални договори с абонатите, както и пределни цени на парното според отопляемия обем на жилищата и на битово-горещата вода. На хората бе дадена възможност сами да определят колко помещения ще отопляват и можеха да предвидят разходите си за цялата зима заради пределните цени. Това спаси дружеството, което тогава бе изпаднало във фактически фалит и бе останало с под 2000 абонати. Към момента абонатите са 13 хиляди, като близо 11 хиляди от тях ще се ползват от промоционалните оферти, защото са лоялни клиенти, допълни Стефан Фотев, началник „Маркетинг” в компанията. Парното отопление в Сливен за поредна година ще е най-евтиното в страната.

Коментари

Задължително поле