1200 деца нарисуваха рицаря в себе си

40 малчугани получиха грамоти

Над 1200 деца от София нарисуваха рицари в специален конкурс, организиран от Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България. Те участваха в регионалния етап на конкурса за детска рисунка на тема “Рицарят в мен” за деца до 8 клас.

Близо 40 от малчуганите получиха грамоти на специална церемония в 144 училище “Народни будители” вчера.

Проф. Юлия Николова - Велик Офицер на Ордена у нас, поздрави наградените със завета на рицарството: “Рицарят в доблест се кълне, щом сърцето правдата познава, щом готов е да умре, слабите да защитава. Само истини мълви, и изгонва всичките злини, и вярата не ще потъне в забрава, дори един глас само да я изрече. Заветът вечно ще блести, дори едно сърце едва да озарява.”

Наградените ще участват във финалния национален етап на конкурса. Резултатите от него ще са ясни на 1 юни, когато ще бъдат излъчени петима победители, които ще получат от Ордена стипендии от по 900 лв.

Приоратът провежда ежегодно и литературен конкурс “Рицарска постъпка” за деца от 9 до 12 клас. По информация на Великия Приор на Велик Приорат България генерал-майор (о.р.) проф. Румен Ралчев децата, които са се явили на тези конкурси от цялата страна, са около 10 000.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България