13 глигана отстреля за ден ловна дружинка в Хаинбоаз

Общо 13 диви прасета е отстреляла ловна дружинка при последния си излет на около 20 км от Велико Търново в горите на Хаинбоаз. Авджиите от дружинката на великотърновското село Райковци, водени от председателя си Петко Петков, отбелязаха най-голямата слука в историята си и се прочуха със стрелковите си умения.

През уикенда дружинката излязла както винаги в едно от най-обширните ловни полета у нас, простиращо се на юг от курортното село Вонеща вода по билото на Стара планина. Първото стадо глигани било засечено от гоначите в района на връх Клъшки чукар. В същия миг с точни изстрели са били повалени два трофейни екземпляра от по над 160 килограма всеки. Останалите прасета пък били засечени в близост до махаличките Самсиите, Сеймени, Цепераните и Райковци.

Ловците успели да ударят и две особено големи животни с тегло между 180 и 200 килограма.

В паметния лов най-точен мерник демонстрирал Васил Василев. Дружинката, която е една от най-колоритните в региона, включва и членове от Стара Загора и Казанлък. В нея са още бизнесменът Веселин Георгиев, д-р Пепо Николов, Георги Михайлов, Антон Койнаков, Владимир Матанов и други известни търновци.

Засега рекордът им по гръмнати прасета за този сезон остава ненадминат. Ловците се шегуват помежду си, че тъй като „летвата“ , поставена от тях е твърде висока ще се налага сами да си подобряват рекорда.Досега най-доброто постижение е било – 8 прасета.

Коментари

Задължително поле