13 членове на СИК се успаха заради смяната на часа

13 членове на СИК закъсняха за откриването на изборния ден в Първи многомандатен избирателен район – Благоевград. Това е станало, защото забравили,че се мести часовника с час напред.

До 10:00 часа пък в РИК-Благоевград са постъпили две жалби за нарушения в изборния процес. В едната е съобщено, че има плакати на политическа партия, залепени в близост до секции 40, 41 и 42 в Благоевград, които се намират в 7 СУ „Кузман Шапкарев“. Жалбата е проверена и е установено, че е основателна, заяви председателят на РИК Благоевград Мартин Бусаров. Плакатите са премахнати от председателите на секционните избирателни комисии.

Втората жалба се отнася за това, че заместник-кмет на община Хаджидимово е застъпник в секцията в село Копривлен.

7.04% е била избирателна активност в Пиринско към 10 часа.

Най-активни пред урните са гласоподавателите в община Банско, където до момента са упражнили правото си на вот 18.65 процента. Най-слаба е активността в Благоевград и Сатовча.

И на тези избори, както и на президентските, продължават масовите промени в последния момент на съставите на СИК. В петък и събота, в последния момент, са подменени около 60 членове на СИК в Благоевград и Петрич, без да са преминали необходимото обучение. Заместник-председателят на РИК Йордан Симонски определи това поведение на партийните централи като безхаберие.

Коментари

Задължително поле