13,6 милиона пълнолетни пушачи в света са преминали на IQOS

Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на Филип Морис Интернешънъл

13,6 милиона пълнолетни пушачи по света вече са преминали на устройството за нагряване на тютюн IQOS. Близо 10 милиона от тях са спрели напълно цигарите и са преминали изцяло към бездимната алтернатива на компанията, която се предлага на 52 пазара в света. Това обявиха от Филип Морис Интернешънъл при представянето на последния отчет за финансовите резултати на компанията.

През 2019 г. обемите на продажби на нагреваемите тютюневи изделия нарастват с 44,2% в световен мащаб, докато обемите на доставките на цигари спадат с 4,5%, съобщиха от компанията. В изпълнение на визията си за изграждане на бъдеще без дим Филип Морис Интернешънъл планира да увеличи обема на продажбите си в глобален мащаб на нагреваемите тютюневи изделия с над 30% през 2020 г.

Нагреваемите тютюневи изделия на Филип Морис Интернешънъл са третата най-продавана марка тютюневи изделия на пазарите, където се предлага IQOS, с глобален пазарен дял от 5,5% за четвъртото тримесечие на 2019 г., а общият пазарен дял на нагреваемите тютюневи изделия на пазарите в света, където се предлага IQOS, с изключение на САЩ, нараства с 1,4 пункта до 5.0% за цялата 2019 г.

"Продължаваме със значителен напредък в трансформацията към бъдеще без дим, като бездимните ни продукти вече заемат 8% дял от обема на доставките ни и почти една пета от нетните ни приходи,“ заяви Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на Филип Морис Интернешънъл след публикуването на финансовия отчет.

Коментари

Задължително поле