Високорисков допинг от списъка на анаболните стероиди задържаха в български бус на Дунав мост (СНИМКИ)

Poliția de Frontieră Română

Граничните полицаи на ГКПП Гюргево-Русе откриха 1400 ампули и 17 520 допинг хапчета с висока степен на риск. Те са били скрити в три кашона в микробус на куриерска фирма, управляван от български шофьор на 58 години.

На 09.10.2024 г. около 07.30 ч. на влизане в страната на граничен контрол се явява микробус с български регистрационен номер, пътуващ като куриер, натоварен с пратки от България за Румъния, управляван от български гражданин на 58г, съобщават от Румънската гранична полиция (Poliția de Frontieră Română).

По този повод при извършени проверки на превозното средство са открити 3 картонени кутии, съдържащи количество от 1400 ампули и 17520 високорискови допинг хапчета.

Стоките от списъка на анаболните стероиди с висока степен на риск съгласно Закон 104/2008, оценени на стойност над 165000 леи (приблизително 65 000 лева), бяха иззети, съобщават от полицията.

Разследването продължава, на шофьора е повдигнато обвинение за престъплението внасяне или извеждане от страната, както и внасяне или изнасяне на опасни или високорискови допингови вещества или продукти, съдържащи опасни или високорискови допингови вещества, без издадено разрешение от компетентните органи.

След приключване на разследването ще бъдат предложени и правни решения чрез прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право