15-годишно момче се удави в река Огоста край Бойчиновци

Тийнейджър загина във водите на Огоста в северозападната община Бойчиновци. Момчето е от многолюдно семейство и в летния ден отишло на реката, за да се разхлади, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Монтана. Трагедията е станала във вторник край село Портитовци, на 3 км от ж. п. гара Бойчиновци.

15-годишният Марин С. решил да поплува в горещините и да отдъхне под сенките край Огоста и отишъл с още двама приятели на около 2 км от селото, непосредствено след сливането на реките Ботуня и Огоста в едно корито. Момчето скочило във водата, но започнало да потъва и да вика за помощ. Приятелите му не успели да го изтеглят и хукнали към селото да търсят помощ.

Сигнал за инцидента бил изпратен и на полицията в Монтана, на мястото пристигнал екип водолази, който открил момчето в реката, но вече мъртво. Криминалисти са извършили оглед на местопроизшествието в присъствието на съдебен лекар от Монтана и роднини на момчето. По тялото не са открити следи от насилие. Трупът на детето е транспортиран е в Съдебна медицина на МБАЛ - Монтана за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.

„Реката край селото е плитка, от години няма такива трагични случаи. Но децата са отишли надалеч, край строящата се ВЕЦ, където е дълбоко. Там нямало и кой да помогне!”, заявиха селяни. Удавилият се Марин е от седемте на деца на бедно селско семейство. Родителите са безработни, прехранват се с помощи, детски надбавки и работа при стопани от селото, но се грижат за децата си, разказаха местни жители. Фамилията няма средства дори да погребе момчето и ще разчита на помощта на общинската управа в Бойчиновци.

Коментари

Задължително поле