1500 фенове псуват Пике

Около 1500 фенове на националния отбор на Испания вулгарно обиждаха Жерар Пике на тренировъчната база в Мадрид. Селекционерът Хулен Лопетеги отказа предложението на защитника на „Барселона“ да напусне отбора заради драмата с референдума на Каталуния.

Под цветисти псувни и обиди Пике излезе за тренировка, но тя може да е една от последните му в „Ла Фурия“. „Ние не искаме да напускаш, искаме да те изритаме“, гласеше един от трансперантите.

Пике, мръснико, Испания е твоята родина“, пишеше на друг. На много места просто се вееха банери с надпис „Пике – вън!“

Да си национал на Испания не е състезание по патриотизъм – каза след тренировката защитникът. - Има играчи, които не са родени в страната, но дават всичко за отбора. Аз винаги съм правил така.“

Заниманието продължи само 23 минути. Вероятно причината е именно отношението към Пике. В петък Испания ще играе срещу Албания в Аликанте, а понеделник гостува на Израел в Йерусалим. Поне засега се очаква Пике да бъде титуляр и в двата мача – като партньор на големия си враг от „Реал“ Серхио Рамос.

Вестник „Ас“ обаче твърди от свой източник във футболната федерация, че до петък Пике няма да е част от отбора. Причината затова бил окончателният разрив в отношенията с Рамос.

Искам да знам какво мисли Жерар – каза треньорът Лопетеги. - Виждам го мотивиран и концентриран. Ако не беше така, нямаше да го повикам.“

Докато драмата на бранителя продължава, то за първи път президентът на „Барселона“ заговори за напускане на Примера дивисион. Клубът обяви, че се включва в стачката на Каталуния и никой служител не трябваше да работи във вторник.

Не знаем какво ще се случи в бъдеще – рече президентът Жозеп Мария Бартомеу. - Но ние сме длъжни да обсъдим възможността да не сме повече част от Примера дивисион. Анализът трябва да се направи на спокойствие, а не под емоции. Ако Каталуния стане независима, ще решаваме какво ще правим.“

Барселона“ не искаше да играе срещу „Лас Палмас“ в неделя заради референдума. Но федерацията заплаши клуба с отнемане на шест точки от актива и мачът мина при празни трибуни и завърши 3:0 за гранда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят