1600 евро на квадрат за сграда в строеж

За хубави жилища в престижни квартали на София цените стигат до 3-4 хил. евро за квадрат.

Цените са в много широки граници

Пловдив догонва столицата

Цените на жилищата в София са в много голям диапазон, казват брокери на имоти. Има апартаменти, които се нуждаят от основен ремонт, с цени около 1000 евро на квадратен метър. Но за хубави жилища в престижни квартали цените стигат до 3-4 хил. евро за квадрат, а в някои случаи за имоти в идеалния център на столицата могат да бъдат и над 5 хил. евро.

В сграда в строеж цените на практичните апартаменти без много лукс най-често са около 1300-1600 евро на квадратен метър. Но на пазара има много разнообразни оферти, а цените зависят и от локацията на сградата, заобикалящата я среда, наличието наблизо на спирки на градския транспорт.

В някои райони на Пловдив цените на имотите достигат тези в столичните квартали. През последните години Пловдив доста стопи разликата със София по отношение на стойността на апартаментите. В един момент цените в града под тепетата бяха с до 50% по-ниски. Сега разликата не е толкова голяма, но въпреки това жилищата в Пловдив остават доста по-евтини от тези в столицата. Затова, ако човек иска да вложи парите си в имот, но няма достатъчно налични средства за апартамент в столицата, може да купи имот в Пловдив. Така отново може да отдава жилището целогодишно под наем и да реализира доход, а същевременно първоначалната инвестиция е по-малка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти