$1600 за нощувка, за да гледаш слънчевото затъмнения край Ниагара

Ниагарският водопад

За датите около 8 април вече няма места в хотелите край величествения водопад

 

1600 щатски долара стигна цената за нощувка в хотел край Ниагарския водопад. Резервациите са за датите около 8 април -  тогава ще има слънчево затъмнение, което искат да видят близо милион посетители, предаде Ройтерс. Колкото и да е скъпо, свободни места за настаняване почти няма.

Цените дори растат - 4000 щатски долара на човек е пътуване с ретро влак, от който можете да наблюдавате небесния спектакъл. Локалният бизнес ще реализира много добри печалби, защото водопадът е на границата между САЩ и Канада - точно по пътя на затъмнението.

Желаещите да наблюдават феномена от тази специална локация са привлечени и от редица други атракции. Част от хората са млади ентусиасти, които ще пропътуват хиляди километри през територията на Канада, за да бъдат при водопада в онези няколко минути, в които сянката на Луната ще покрие Слънцето. Това ще се случи в 15:20 часа източно американско време на 8 април.

За Канада това е първото пълно слънчево затъмнение от 1979 г., като следващото се очаква да е чак през 2044 г.

Поради планиралите да дойдат тук близо милион посетители кметът на град Ниагара фолс в Онтарио Джим Диодати прогнозира това да е най-големият брой туристи, озовали се едновременно край водопада. Обичайно за цяла година са около 14 милиона.

Хотелите с изглед към водопада организират партита на открито с гледка към затъмнението, както и музикални изпълнения на живо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл