ТИР лети с над 100 км/ч в насрещното на магистрала „Хемус“

Десетки сръбски звезди се сбогуваха с Шабан Шаулич

Земетресение с магнитуд 7,7 беше регистрирано на югоизток от Еквадор

Мона Гочева: Секциото ми беше по спешност

Вижте от птичи поглед строителството на NV Tower в София (ВИДЕО)

Ремонтират с 400 000 лева домашния социален патронаж в Търново Одобреният проект за основната реконструкция е по програма „Красива България“

Цветанов: Ако се отсеят фалшивите ТЕЛК-ове от истинските, ще можем да намерим допълнително финансов ресурс за пенсионната система

Млади катерачи от НСА блеснаха в Загреб

Дюната на къмпинг „Смокиня“ е безвъзвратно унищожена, установи експертна проверка

Задържаха двама в момент на кражба в Търново Злосторниците опитали да задигнат 20 метра ограда

Фермерски пазар, мобилни експозиции и нестинари на Осмия Национален събор на овцевъдите

Мъжът на Клои Кардашиян не съжалява за изневярата

Пернишки полицаи разкриха депо за крадени авточасти и автомобили Трима са задържани за незаконната дейност

Главен асистент от Стопанска академия и футболен съдия е кандидат за председател на Комисията по финансов надзор Милен Митков е един от най-добрите експерти в областта на застраховането

25 членове на кабинета на Тереза Мей заплашват да напуснат заради Брекзит

1,7 млрд. лв. е бюджетът на София за 2019 година Общината ще инвестира в модернизация на инфраструктурата за осигуряване на по-чиста околна среда, съобщи Дончо Барбалов

София е сред общините – финансови отличници.

1,7 млрд. лв. е бюджетът на София за 2019 г. Капиталовата програма към него е 632 млн. лв., заедно със средствата по оперативните програми. През следващите 2 седмици проектът ще бъде обсъден от постоянните комисия на СОС и се очаква да бъде гледан на сесията на 31 януари, това съобщи във фейсбук страницата си зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

Столична община и през тази година ще инвестира в модернизация на инфраструктурата на града, за осигуряване на по-чиста околна среда и подобряване качеството на въздуха.

Такива са проектите за изграждане на паркове, градини и зелени площи, както и тези в транспортната инфраструктура, изграждането на третия метродиаметър, модернизацията на градския транспорт, закупуването на 13 нови трамвая и др. Продължават инвестициите в строителство и енергийна ефективност на детски градини и училища, което допринася за спестяването на енергия.

Добрите резултати от изпълнението на собствените приходи на СО към 31 декември 2018 г. дават възможност за увеличение на Капиталовата програма с общо над 90 млн. лв. Така инвестициите, финансирани със собствени бюджетни средства в София през ще възлязат на 326, 6 млн. лв., вместо 227, 5 млн. лв. каквито бяха предварителните разчети.

За образователна инфраструктура ще бъдат отпуснати общо 40,1 млн. лв. , което е с 4,5 млн. повече от първоначално предвиденото. През годината ще се изграждат общо 15 детски градини и ще бъдат пуснати в експлоатация 6 детски заведения в районите Витоша, Красно село, Искър, Лозенец, Нови Искър и Студентски с които ще се осигурят допълнително 21 групи.

В направление „Здравеопазване“ сред допълнително включените инвестиционни проекти е разширението с нови корпуси на две самостоятелни детски ясли – № 31 в Красно село и №35 в район Триадица. Общата стойност на двата проекта е 5 млн. лв. По този начин в столицата ще бъдат разкрити още до 120 места за деца до 3-годишна възраст. 5,7 млн. лв. се предоставят за основен ремонт в медицинските заведения както и за купуване на медицинска апаратура.

300 хил. лв. допълнително ще бъдат осигурени по проект за доставка на кухненско оборудване за Социалния патронаж. През тази година ще стартират 9 нови социални услуги в кв. Княжево и с. Подгумер по проект на Оперативна програма Региони в растеж, на стойност 1,5 млн. лева. За основен ремонт на сгради за предоставяне на социални услуги са предвидени 1,9 млн. лв.

За „Осветление“ са предвидени 8 млн. лв., за нови светофарни уредби – 2 млн. лв., а за изграждане и основен ремонт на улично осветление – 6 млн. лева.
Нов обект, включен в капиталовата програма е рехабилитацията на бул. „България“. За целта са отделени

6,5 млн. лв. За изграждане на велоалеи в града се предвиждат допълнително 3 млн. лв. Общо 15,7 млн. лв. – с 8 млн. лв. повече от предвиденото до момента, ще бъдат осигурени за основна рехабилитация на улици и мостови съоръжения през 2019 г.

22 млн. лв. ще бъдат отпуснати през т.г. допълнително и за покупката на 10 нови метровлака. Мотрисите са на обща стойност 88 млн. лв. и ще бъдат доставени в рамките на 3 години. С тях новите влакове за третата метролиния в София ще станат общо 30.

Близо 5 млн. лв. са предвидени за изграждане и реновиране на детски площадки по районите, а за основен ремонт на паркове и градини са разчетени 9,9 млн. лв.

Освен за инвестиции, допълнително средства в проектобюджета за 2019 г. са предвидени и за отчуждаване на терени – общо 10 млн., което е с 2 млн. повече от предварителните разчети.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.