1800 „коня“ с ръчни скорости

Екстремният роудстър Venom F5 с ръчна скоростна кутия и мощност 1817 конски сили се отличава с голямата „гръбна перка“ с американското знаме.

Venom F5 роудстър предлага екстремно шофиране

Развива над 480 км/ч

Хиперавтомобилът Venom F5 с механична трансмисия е следващият завладяващ проект на американския производител на супермощни коли Hennessey. Инженерите на тексаската компания са работили здраво, за да адаптират чудовищната мощ в размер на 1817 конски сили към ръчна скоростна кутия с 6 предавки. Така водачът получава привилегията да контролира абсолютно директно 8-цилиндровото „сърце“ на звяра чрез скоростния лост от алуминий и карбон.

Този скоростен лост от алуминий и карбон управлява механичната трансмисия са бруталния роудстър Venom F5.

„Винаги сме искали да създадем Venom F5 с ръчни скорости, защото това е автомобил, който клиентите ни определено желаят да притежават. Този представител на старата школа изисква върховна ангажираност от страна на водача, но и му отговаря подобаващо с най-доброто представяне на пътя“, коментира основателят на компанията Джон Хенеси.

Необходимостта от ръчна смяна на предавките превръща управлението на хиперавтомобила в изживяване за цялото тяло. Водачът ще получи най-интензивното, покоряващо и екстремно усещане с възможността да определя предавките на 6,6-литровия битурбо двигател V8, чиято мощност от 1817 конски сили и 1600 Нм въртящ момент се насочва изцяло към задните колела. На подходящо трасе роудстърът може да развие скорост над 300 мили в час (483 км/ч).

Крилатите врати допълват драматичния външен вид на Venom F5, който претендира за най-бързия открит автомобил.

За съжаление на колекционерите ще бъдат произведени само 12 екземпляра Venom F5 с механична трансмисия. Всички те са с каросерия на роудстър и са предварително продадени, като цената им започва от 2,65 милиона долара. Наличието на ръчна скоростна кутия се познава по огромната и дълга 1,40 м „гръбна перка“ с американското знаме, която се простира от монтирания на покрива въздуховод точно до задния край на каросерията. Много открити карбонови повърхности, контрастни акценти и специфичен аеродинамичен дизайн засилват визуалните разлики между Venom F5 със скоростен лост и „автоматичните“ му събратя.

„Ние сме екстремни, ние сме автентични и уникално американски“, коментира дизайнерът на автомобила Нейтън Малиник. И добавя: „Това е кола за дръзки и смели ентусиасти, които обичат хиперавтомобилите с дива мощност, драматичен дизайн и изживяване зад волана, което е несравнимо с нищо друго на Земята.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили