Тереза Мей увери, че подготовката за Брекзит върви по график

Британският министър-председател Тереза Мей увери, че подготовката за излизането на Великобритания от ЕС тече по график и правният процес ще започне до края на март 2017 г..

„Подготовката тече и ние сме готови да стартираме процедурата по чл. 50 от Договора за ЕС до края на март 2017 г.“, заяви Тереза Мей по време на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин.

„Искам процесът по Брекзит да протече гладко, да се работи към решение, което да е в интересите и на Великобритания, но и в интересите на нашите европейски партньори“, добави тя.

Меркел от своя страна заяви, че няма да е възможно Брекзит да бъде обсъждан детайлно по време на срещата им, понеже Великобритания все още не е стартирала официалния процес по напускането на Блока.

Преди дни в медиите изтече документ на консултантска фирма, работеща с кабинета, който описва хаос в британската власт: "Мей се опитва да управлява ключовите въпроси по Брекзит сама, докато нейните висши министри са разделени, а държавната администрация е в криза".

Великобритания няма цялостна стратегия за напускане на Европейския съюз и разделението в кабинета на премиера Тереза Мей би могло да забави с шест месеца изясняването на позицията на страната в бъдещите преговори, става ясно от документа.

Източник: Фокус

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят