МВнР с препоръки във връзка с необичайните студове в САЩ

Задържаха двама души, заплашвали с покушение Макрон

Министър Горанов: Българинът не е готов достатъчно за солидарност

Разширяват обхвата на допустимите за саниране жилищни блокове

Литва размени агенти с Норвегия и Русия

Майкъл Блумбърг дава 100 млн. долара за рекламна кампания срещу Тръмп

Българка е бутнала жена върху релсите на жп гара в Рим

Проф. Тодор Кантарджиев: Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

15 милиона лева от ЕС за детски кътове във фирми

185 престъпници са осъдени на затвор в Монтана

185 лица, извършили различни престъпления, са осъдени на лишаване от свобода през миналата година в Монтана. Само 7 засега не са в килиите и се издирват в страната и чужбина, съобщиха от Окръжната прокуратура.

През 2017 г. прокуратурите в региона са работили по 5616 преписки и 4260 досъдебни производства, внесли са в съда 825 акта и са предали на правосъдието 893 лица – с над 100 повече от 2016 г, заяви окръжният прокурор Нина Борисова. След съдебните заседания 859 души, погазили законите, са с влезли в сила присъди. От тях 185 са осъдени на различни срокове затвор ефективно,132 са наказани с пробация, 36 са обществено порицание.

Прокурорите в Монтана отчетоха, че са работили по 11 дела за злоупотреби със средства от фондовете на Евросъюза като повечето от тях са за неправомерно получаване на субсидии от земеделски производители. 4 от делата вече са приключили, 2 акта са внесени в съда, а двама са осъдени. Сред осъдените в област Монтана през миналата година са и 29 извършители на данъчни престъпления и шестима замесени в корупционни схеми. Липсата на достатъчно вещи лица в региона, а и в страната, обаче бави голяма част от делата, на места в Районните прокуратури не достигат и магистрати, сподели Борисова.

На територията на Районна прокуратура Лом, където битовата престъпност е голяма, например, вместо 8 работят само 5 прокурори.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.