Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 юли 2018

Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

Доналд Тръмп очаква нова среща с Путин

Военният съд оправда ген. Димитър Шивиков

Арх. Добромир Бориславов: Бейби бумът в столичния зоопарк е резултат на труда на всички

Нинова: Позицията ни по Истанбулската конвенция остава – няма да я подкрепим

Деца таланти тръгват в първи клас на 5 години Измененията намаляват административната тежест при кандидатстване

185 престъпници са осъдени на затвор в Монтана

Окръжният прокурор на Монтана Нина Борисова

185 лица, извършили различни престъпления, са осъдени на лишаване от свобода през миналата година в Монтана. Само 7 засега не са в килиите и се издирват в страната и чужбина, съобщиха от Окръжната прокуратура.

През 2017 г. прокуратурите в региона са работили по 5616 преписки и 4260 досъдебни производства, внесли са в съда 825 акта и са предали на правосъдието 893 лица – с над 100 повече от 2016 г, заяви окръжният прокурор Нина Борисова. След съдебните заседания 859 души, погазили законите, са с влезли в сила присъди. От тях 185 са осъдени на различни срокове затвор ефективно,132 са наказани с пробация, 36 са обществено порицание.

Прокурорите в Монтана отчетоха, че са работили по 11 дела за злоупотреби със средства от фондовете на Евросъюза като повечето от тях са за неправомерно получаване на субсидии от земеделски производители. 4 от делата вече са приключили, 2 акта са внесени в съда, а двама са осъдени. Сред осъдените в област Монтана през миналата година са и 29 извършители на данъчни престъпления и шестима замесени в корупционни схеми. Липсата на достатъчно вещи лица в региона, а и в страната, обаче бави голяма част от делата, на места в Районните прокуратури не достигат и магистрати, сподели Борисова.

На територията на Районна прокуратура Лом, където битовата престъпност е голяма, например, вместо 8 работят само 5 прокурори.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.