19-годишният Алекс от Гольовците се предаде (обзор)

Каракачанов: Кой възпита безнаказаност у убийците?

Младежът пише: “Ne sm ybiec…”

Циганинът от клана Гольовците , заподозрян за убийството в центъра на Кюстендил, се е предал в полицията към 23,30 ч в неделя. След полицейско издирване с помощта на жандармерията, 19-годишният Алекс Иванов се явил в Областната дирекция на МВР, придружаван от майка му.

Както писа “Труд”, след сбиване в дискотека “Иридиум”, продължило по улиците в центъра на града, 35-годишният Валери Дъбов бе наръган с нож в сърцето. Още 5 души бяха ранени, двама от които с опасност за живота.

В профила си във фейсбук Алекс Иванов е пуснал клип, сниман с телефон, как се весели с приятели в дискотеката около 0,28 ч в неделя – около 7 часа преди побоищата. Последният му пост е само с текст, който гласи: “Ne sm ybiec…”

Прави впечатление, че младежът е голям фен на фитнеса и мускулите, а мечтите му са да прилича на актьора Джейсън Стейтън.

По повод на изявлението от депутата от ДПС Йордан Цонев по случая с убийството в Кюстендил, че “ВМРО се възползва и етнизира проблема”, Красимир Каракачанов разпространи остра позиция. Лидерът на ВМРО твърди, че от началото на прехода ДПС се възползват от гласовете на жителите на циганските гета.

Според Каркачанов такива действия на политиците са спомогнали да се развие “дръзка престъпност, която тормози и превръща в жертви и много от циганите, като ги кара да просят, да проституират, да продават дрога, да раждат и да продават децата си”. В позицията си той пита кой възпита у убийците съзнанието за безнаказаност. После отговаря с въпросите: “Не го ли възпитаха тези, които им обещаваха ток без пари за сметка на всички останали граждани? Или тези, които им пееха приспивни песни за права и свободи, но никога не казаха и една дума за отговорност към държавата и за дълг към род и Родина?”

Евродепутатът Ангел Джамбазки и общинският съветник от София Карлос Контрера внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, до МВР и комисия “Антикорупция” с искане за пълна проверка на клана на Гольовците от Кюстендил.

Коментари

Задължително поле