Тежък старт за „Реал“ след раздялата с Роналдо и Зидан

На 16 август 2018 да почерпят

Къде се корени харизмата на дъновизма Решения на видни политически фигури са повлияни от учението

Фалшиви новини пак бълва „Дневник“ Мамят за плажа в Аспарухово, лъжат за делото за Пирин

Богатите гинат по-скъпо в катастрофи В момента съдиите присъждат еднакви суми за обезщетение на всеки наследник

Най-малко 48 загинали при самоубийствен атентат в Кабул Ранените са близо 70

„Копенхаген“ дразни ЦСКА с думи

Шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова: Не е време за оставка, необходима съм (обзор) Никой не бил застрахован от срив

Извънредно положение в Генуа след рухването на виадукта

Кога хазната връща ДДС по европроекти

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък

Калоян Паргов: Цената на ремонта на „Граф Игнатиев“ е в пъти по-висока от тази на магистралите

Спират изтичането на мозъци с 61 млн. лева Държавата връща млади учени от чужбина с по-големи стипендии

Търсят две момчета, пометени от вълна на вълнолома във Варна Отменят празничния концерт и заря в града

САЩ налагат санкции върху руски и китайски компании за нарушаване на икономическото ембарго върху Северна Корея

2.9% лихва по ипотечните кредити от „Агрион Финанс“ Промоционалните условия важат за първата година при теглене на заем в евро

Специализираното дружество за земеделски кредити „Агрион Финанс“ обяви промоционални условия по универсалните си ипотечни кредити в евро. То отпуска заем с 2.9% лихва за първата година с гратисен период по главницата от 12 месеца. Специалните условия важат за кредити до 100 хил. евро, като минималният срок за погасяване на заема е 60 месеца, а след промоционалната първа година лихвата е 8.5%.

„За да се възползват от преференциалните условия, земеделските производители трябва да посетят щанда на компанията на международното специализирано изложение „БАТА АГРО“, което се провежда в Стара Загора от 15-18 май“, казаха от „Агрион Финанс“. Там желаещите заем ще получат промо код, с който ще могат да кандидатстват за финансиране до 18 юни 2018 г. Пълните условия по ипотечния кредит и останалите варианти за финансиране могат да се открият на адрес www.agrion.bg/bg/finance. Експертите по кредитни услуги, които са на щанда на „Агрион“, са готови да разяснят на всички желаещи възможностите, които кредитът осигурява, както и процеса за кандидатстване и одобрение. А във всеки един от 20-те офиса на компанията, експертният екип ще с съдейства безплатни търговски и юридически консултации, справки и актуална информация за цената на земята.

„Целта ни е да улесним достъпа до кредити на малките и средни производители, които често не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банки, казаха от „Агрион Финанс”. За разлика от другите кредитни институции в България, процедурата за кандидатстване е максимално опростена. Не се изисква откриването на допълнителни сметки, застраховки, въвличането на поръчители и съдлъжници. Няма изискване и за разработка на подробни бизнес планове, отчети и анализи. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. На практика фермерът не дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. Няма дори разходи за оценка на обезпечението, а сроковете за кандидатстване са значително съкратени в сравнение с традиционното банково кредитиране.

„За обезпечение по ипотечния кредит можем да приемем земеделска земя или друг недвижим имот като процентът на финансиране може да достигне до 80% от размера на пазарната оценка на поземлените активи“, казаха от „Агрион Финанс”. Това, според кредитни експерти, е един от най-високите проценти финансиране на пазара на земеделски кредити в момента. Друго сериозно улеснение за фермерите е, че остойностяването на земята е напълно безплатно за кредитополучателя и се извършва от експертите на компанията. Вноските могат да се разсрочат за период до 15 години.

Изчисленията на експертите от „Агрион Финанс“ показват, че финансовият ефект за земеделските производители от промоционалната лихва може да достигне 5 600 евро.
Подобни са условията и за разработения от „Агрион Финанс“ кредит за оборотни средства, а при лизинга на земеделска земя, осигуреното финансиране може да достигне 100%. Оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за земеделските производители. Ако тя съвпада с цената на парцела, фермерът директно започва да погасява лизингови вноски. Така на практика земеделецът може да започне да си плаща лизинговите вноски, без да влага собствени средства като самоучастие.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.