Автобус блъсна кола на Аспаруховия мост във Варна, четирима пострадаха Катастрофа предизвика голямо задръстване

Заловиха бракониери да мятат мрежи на микроязовир край Полски Тръмбеш Спипаните са двама пенсионери, които влезли във водоема с лодка

До 17 тона тегли най-якият пикап Серията Super Duty F250/F350/F450 на Ford притежава брутални способности с 6,7-литров дизелов мотор V8

Познайник на полицията е задържан след опит да осуети проверка

Менда Стоянова: Бюджет 2020 е като пица с пармезан и шунка

8 души са задържани при мащабна операция срещу наркотрафика в Бургас

Задържаха двама с наркотици в Горна Оряховица и Велико Търново

Как да мотивираме правилно детето си да учи английски?

Фандъкова: Няма да допусна да властват популистки идеи в София

Няма опасност за живота на жената, блъсната от трамвай в София

Тръмп е предложил на Ердоган сделка за 100 милиарда долара и решаване на въпроса за санкциите за С-400

Шофьорът на камион, който уби 5-годишно дете в Русе, имал и 7 други нарушения

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, пред „Труд“: Общините са много зависими от централната власт

Конституционният съд обяви Янине Анес за временен президент на Боливия

10-те най-скъпи развода в Холивуд за всички времена

2.9% лихва по ипотечните кредити от „Агрион Финанс“ Промоционалните условия важат за първата година при теглене на заем в евро

Специализираното дружество за земеделски кредити „Агрион Финанс“ обяви промоционални условия по универсалните си ипотечни кредити в евро. То отпуска заем с 2.9% лихва за първата година с гратисен период по главницата от 12 месеца. Специалните условия важат за кредити до 100 хил. евро, като минималният срок за погасяване на заема е 60 месеца, а след промоционалната първа година лихвата е 8.5%.

„За да се възползват от преференциалните условия, земеделските производители трябва да посетят щанда на компанията на международното специализирано изложение „БАТА АГРО“, което се провежда в Стара Загора от 15-18 май“, казаха от „Агрион Финанс“. Там желаещите заем ще получат промо код, с който ще могат да кандидатстват за финансиране до 18 юни 2018 г. Пълните условия по ипотечния кредит и останалите варианти за финансиране могат да се открият на адрес www.agrion.bg/bg/finance. Експертите по кредитни услуги, които са на щанда на „Агрион“, са готови да разяснят на всички желаещи възможностите, които кредитът осигурява, както и процеса за кандидатстване и одобрение. А във всеки един от 20-те офиса на компанията, експертният екип ще с съдейства безплатни търговски и юридически консултации, справки и актуална информация за цената на земята.

„Целта ни е да улесним достъпа до кредити на малките и средни производители, които често не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банки, казаха от „Агрион Финанс”. За разлика от другите кредитни институции в България, процедурата за кандидатстване е максимално опростена. Не се изисква откриването на допълнителни сметки, застраховки, въвличането на поръчители и съдлъжници. Няма изискване и за разработка на подробни бизнес планове, отчети и анализи. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. На практика фермерът не дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. Няма дори разходи за оценка на обезпечението, а сроковете за кандидатстване са значително съкратени в сравнение с традиционното банково кредитиране.

„За обезпечение по ипотечния кредит можем да приемем земеделска земя или друг недвижим имот като процентът на финансиране може да достигне до 80% от размера на пазарната оценка на поземлените активи“, казаха от „Агрион Финанс”. Това, според кредитни експерти, е един от най-високите проценти финансиране на пазара на земеделски кредити в момента. Друго сериозно улеснение за фермерите е, че остойностяването на земята е напълно безплатно за кредитополучателя и се извършва от експертите на компанията. Вноските могат да се разсрочат за период до 15 години.

Изчисленията на експертите от „Агрион Финанс“ показват, че финансовият ефект за земеделските производители от промоционалната лихва може да достигне 5 600 евро.
Подобни са условията и за разработения от „Агрион Финанс“ кредит за оборотни средства, а при лизинга на земеделска земя, осигуреното финансиране може да достигне 100%. Оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за земеделските производители. Ако тя съвпада с цената на парцела, фермерът директно започва да погасява лизингови вноски. Така на практика земеделецът може да започне да си плаща лизинговите вноски, без да влага собствени средства като самоучастие.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.