20 метра тръби за 2 часа в Големо Бучино

Работата по полагането на тръбите за Перник върви по график.

Местните хора питат кога ще е готово

“Казват, че до края на месеца ще прокопаят през село, ама аз не вярвам”, разказа възрастна жена от село Големо Бучино пред екип на “Труд”, който премина по трасето на бъдещия водопровод за Перник.

“Не мога да мръдна с тоя ремонт да си изтегля пари от автомата, народът няма с какво да се изкъпе. Работниците са над мен, та ги гледам. Все си дават почивки. Не знам докога, ще е това, а толкова пари вече се хвърлиха за ремонта”, разказаха още тя.

По сложното инженерно съоръжение обаче се работи с бързи темпове. За два часа бяха положени двадесетина метра тръби, видя “Труд”. Машина за изстъргване на асфалт “изяде” лента широка метър и дълга няколкостотин метра от табелата на Голямо Бучино до центъра му. Камиони сновяха по шосето и разтовариха десетки тръби на временните площадки.

Майсторът багерист Ивайло Велинов направи по-дълбок изкоп от предвиденото, защото точно до гробищата на Големо Бучино се откри отводнителна тръба под трасето на строежа и новата синя тръба трябваше да мине под него.

В същото време друг екип започна изкопни работи за голям буферен резервоар за 500 кубически м вода на най-високата точка преди Перник, точно над тунел “Люлин” на магистралата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България