21 300 бургазлии гласуваха за "Ученик на годината"

Бургас избира в еуфория свой фаворит за званието "Ученик на годината". Само за пет дни 21 300 бургазлии са посочили своя избраник сред номинираните.

"Гласуването е онлайн, на сайта на община Бургас и ще продължи до този петък /до 12 часа на 30- ти ноември/. То се прави за пръв път досега. Очаква се цифрата на далите своя глас да набъбне двойно", съобщи пред "Труд" председателят на Комисията по култура в общинския съвет на Бургас- Веселин Пренеров.

Гласуването е еднократно за всеки желаещ да даде гласа си за свой фаворит, а отличените ученици ще получат специална статуетка, както и 600 лева парична награда от общината. Номинирани са деца, получили през изтеклата година награди на олимпиади, състезания и на национални, и световни форуми.

"Това е потенциалът на Бургас, деца, които прославят града ни навсякъде", коментира Веселин Пренеров.

Номинациите на най-успешните деца са предоставени от директори на учебни заведения и специална експертна комисия.

Категориите, в които ще се състезават отличените ученици са както следва: "Изкуства" - "Индивидуални изпълнители" и "Формации"; "Математика и природни науки" - I-VII клас и VIII-XII клас; "Хуманитарни науки" - I-VII клас и VIII-XII клас.

Общо шест деца ще получат званието "Ученик на годината", на специална церемония в Бургаския свободен университет на 5- ти декември.

Коментари

Задължително поле