Костадинов подписа със „Стабек“

Карантина за Великден и Гергьовден Вижте мненията на икономисти, медици, работодатели и интелектуалци за намеренията на властта

Неспасяемият българин или паметник на българското спасение Какъв да бъде мемориалът, от който всички у нас ще са доволни

Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Държавният секретар на САЩ в разговор с Борисов: България ще е сред първите страни, с които ще бъде споделена ваксина срещу коронавируса

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

74 млн. лв. разплати АПИ от 13 март насам Над 50 млн. лв. предстои да бъдат преведени на фирмите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 2 април 2020

Десета жертва на коронавируса у нас

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

По искане на Федерална служба “Правосъдие” на Германия властите у нас се захващат със случая.

Шуменският съд я потвърди задочно

Глоба в размер на близо 2500 лв. застигна нашенец, който бил хванат на германска територия с 9-седмично куче без ваксина срещу бяс. Санкцията по тамошните ветеринарни закони била 300 евро, но към тях се добавят 972 евро разноски.

У нас производството срещу А. Р. било образувано по искане на Федерална служба “Правосъдие” – Германия, за признаване на финансова санкция, наложена от несъдебен орган – Областна администрация, Ветеринарна служба.

Тази седмица Окръжният съд в Шумен признава и допуска изпълнение на решението на немските ветеринари. Магистратите са действали задочно – глобеният А. Р. от град Велики Преслав пребивава в Нидерландия. Затова в съда го представлявал служебен защитник. Той също бил “за” признаване на санкцията.

Първоначалният сблъсък на нашенеца със Закона за здравето на животните бил на 24 август 2018 г., когато го засекли, че превозва в микробус куче без ваксина за бяс. Санкционирали го и го уведомили, че може да обжалва решението. То влязло в сила на 4 декември.

Междувременно българинът платил 328 евро, но дължи останалата част, постановява шуменският съд.

Глобеният може да обжалва пред Варненския апелативен съд, но това не спира изпълнението. Признатото решение се изпраща на НАП-София за изпълнение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.