2750 евро на кв. метър за дом в Миконос

На гръцкия остров Санторини средната цена на имотите е 2195 евро кв. метър.

В Санторини цените са около 2200 евро кв. метър

Стигат до 32 хил. евро на квадрат

Жилищата в Гърция поскъпват, но най-голямо е повишението на цените на луксозните имоти на островите, пишат гръцките медии. На остров Миконос средната цена на жилищата нарасна на 2750 евро на кв. метър. В Санторини цените са малко по-ниски – средно 2200 евро кв. метър. На остров Парос цените са много близки до тези на Санторини – средно 2195 евро кв. метър.

Имоти на гръцки острови може да бъдат намерени и на по-ниски цени. Например на остров Серифос средната цена на продаваните жилища е 1530 евро кв. метър, а на остров Кеа е 2045 евро на квадрат, казват местни брокери.

Конкретните цени на всеки имот се движат в много широки граници в зависимост от характеристиките му, като например местоположение и предлагани удобства. В Миконос продават имоти и за над 32 хил. евро на квадрат, на остров Санторини цените стигат до 25 хил. евро на кв. метър, а на Парос до 17 780 евро на квадрат. Но това са цени за луксозни имоти, които много рядко излизат на пазара.

В южната ни съседка повишенията на цените главно са съсредоточени в двата големи градски центъра Атина и Солун и в популярни туристически дестинации и засягат доста по-малко останалите градове, особено в Северна Гърция. Там може да бъде купен имот на цена под 1000 евро на кв. метър. Градовете с едни от най-ниски продажни цени на жилищата в Гърция са Козани (650 евро на кв.м), Карадица (663 евро на кв. метър), Кукуш (687 евро на кв. метър), Гревена (688 евро на кв. метър) и Драма (714 евро на кв. метър).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти