Пиян блъсна полицейски патрул при опит да избяга от проверка Втори инцидент този месец със същата служебна кола, ударена от нарушители

Преди век са пили по-силна бира Пивоварните отварят врати за любопитните привърженици на пенливата течност

Евакуираха Мон Сен Мишел във Франция след като мъж заплаши полицай с убийство

Главният секретар на МВР Младен Маринов пред “Труд” за задържания за бомбата на мача: Важно е, че стигнахме до конкретен човек, за да се види лицето на злото

Веселин Маринов: Жената до мен в момента е жената на живота ми

Петър Москов: Започвам да работя за дясно консервативно обединение

Пламен Георгиев: Имаше поискване на подкупа много преди да бъде даден на Иванчева Обадили са се още нови свидетели по случая

Колко струва жена преди век? Как гласуват депутатите, защо поскъпва хлябът според вестниците преди 100 години

Пожари изпепелиха кола, каравана и инструменти Пожарникари спасиха от пламъците къща

Спасиха мечета в Доспатско

Да се завърнеш в твоята смарт къща… Какво е “умен дом” и какви са ползите от него?

Калфин: ОЛАФ трябва да работи заедно с европейския прокурор

Почина най-възрастният човек на света – 117-годишната японка Наби Таджима

Доброволци радват хора в беда Момче с церебрална парализа получи инвалидни количка и стол

Кога адвокатите четат Библията?

3 деца сираци и бременна жена оставили двамата загинали в “Биовет”

Двамата работници от предприятие “Биовет” АД в Пещера са загинали в понеделник след обяд при ремонт на съд с вместимост от 2 кубически метра, съдържащ дехалогеназа, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазарджик. Инцидентът с фатален край е станал в отделение “Сталонил”, а празният съд е бил продухван с азот с цел ремонт и по първоначални данни се касае за трудова злополука. “Причината за смъртта на двамата не е взрив, пожар или обгазяване. Най-вероятно се касае за натравяне, но назначените експертизи ще кажат точно какво. Самото вещество дехалогеназа не е токсично”, съобщи комисар Иван Панайотов, директор на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

На 20 март (понеделник) в 14.50 часа в Пожарната в Пазарджик е предадено съобщение от дежурния в Областната дирекция на МВР за двама загинали в цех на “Биовет” в Пещера. На мястото на произшествието са изпратени противопожарен автомобил с 4 служители от РСПБЗН – Пещера и един химически автомобил с 3 служители от РС ПБЗН – Пазарджик, а от РИОСВ-Пазарджик са командировали специализиран автомобил с трима служители и измервателна апаратура. Извършените замервания за опасни вещества са показали, че няма опасност за живота и здравето за работещите в предприятието и за жителите на Пещера.

От кабинета на изпълнителния директор на “Биовет” АД – Пещера съобщиха, че в момента текат процесуално-следствени действия от Окръжна прокуратура-Пазарджик и няма да коментират до приключването им как се е стигнало до инцидента.
Двамата загинали мъже са 34-годишният Мустафа Касъбов, който оставя три деца сираци, и 30-годишният Атанас Величков, чиято съпруга е бременна в деветия месец и всеки момент трябвало да роди. И двамата имали над 6 години трудов стаж в предприятието и били с противогази с шланг по време на злополуката, твърдят техни колеги. Първи в цистерната е влязал Атанас, който започнал да вика за помощ, когато усетил, че му прилошава. Мустафа се опит да извади припадналия си колега и слязъл по стълбичка през ревизионния отвор, но не успял и също намерил смъртта си на дъното на цистерната. Тя е част от инсталацията за химичен синтез и в нея се създават химикали за производство за препарати.

Предметът на дейност на “Биовет” АД – Пещера е производство и реализация на продукти за ветеринарната практика и селското стопанство. Това е най-голямото предприятие на Балканския полуостров от този сектор. Оборудването в завода е високо технологично и на световно ниво, продукцията му е изключително конкурентноспособна и ориентирана предимно на международните пазари. “Биовет” предлага богат асортимент от препарати главно антибиотици и стимулатори, обезпечаващи профилактиката и лечението на селскостопански животни. Предприятието произвежда препарати за растителна защита и лекарства за хуманната медицина.

***

Пазарджишката прокуратура разследва двойната смърт

Окръжна прокуратура-Пазарджик разследва инцидента в завод “Биовет” в Пещера, при който в понеделник загинаха двама работници. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие, като в момента то е срещу неизвестен извършител, съобщаваха от прокуратурата.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик са започнали процесуално-следствени действия – извършен е оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели, предстои се назначат химическа и съдебно-медицински експертизи.

До момента е установено, че на 20 март около 14 часа по време на работа в реактор за ензимен продукт “дехалогеназа” в цех “Обединен производствен комплекс 4” в завод „Биовет“ АД-Пещера са загинали двама работници – на 30 г. и на 34 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Сменете имената, грешна е информацията Ви. Атанас има 3 деца а Мустафа бременна съпруга. Мустафа влиза 1-ви , Атанас да спасява.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.