Двама мъже загинаха при злополука в завод за медикаменти в Пещера

Снимка: Архив

Двама мъже загинаха в понеделник след обяд при трудова злополука в завода за медикаменти "Биовет" в град Пещера. Сигналът за инцидента с фатален край е подаден малко преди 14 часа в пожарната служба в Пещера от дежурен служител в завода, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областна дирекция на МВР-Пазарджик.

По предварителни данни двамата работници - на 30 и 40 години, са участвали в ремонт и почистване на изливен резервоар. Най-напред в резервоара е влязал единият работник, който е загубил съзнание, а същото се е случило и с колегата му, който се притекъл на помощ.

Минути по-късно и двамата работници са починали, като според разследващите случая полицаи и пожарникари най-вероятната причина за фаталния инцидент е изтичане на отровен газ от инсталацията в производственото помещение, който е проникнал в изливния резервоар. На местопроизшествието веднага са изпратени екипи на полицията и пожарната в Пещера.

От Областна дирекция на МВР-Пазарджик и от ръководството на "Биовет" уточниха, че няма опасност за живота и здравето на останалите работници в завода и за жителите на Пещера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право