3 месеца затвор за горнооряховец спипан с фалшива шофьорска книжка в Германия

Окръжният съд във Велико Търново постанови 3 месеца затвор при първоначален строг режим за нашенец хванат с фалшива шофьорска книжка в Германия. Първоначално наказанието е било постановено от Районния съд в Горна Оряховица, а след обжалване, втората инстанция изцяло е потвърдила присъдата от 14 септември миналата година.

Костадин Митов е признат за виновен в това, че на 18 ноември 2013 г. в Дуисбург, Федерална Република Германия съзнателно е ползвал преправен официален документ. Той бил спипан със свидетелство за управление на моторно превозно средство с фотография и имената на Костадин Митов, изготвено върху оригинална бланка за свидетелство за управление на МПС с № 204865358, издадено на 29 март 2010 г. на името на Анастас Желев от Бургас.

Митов представил шофьорската книжка за проверка от немските полицейски органи съгласно Директива № 91/439 ЕИО на Съвета на Европейския съюз, чрез заличаване на оригиналните данни и снимката по химичен път и нанасяне на своите фотография и имена върху двата ламинатни слоя.

"Манипулацията на документа била извършена с помощта на принтерно устройство на нов № 204865358, нова фотография на Митов, неговите лични данни и категории за правоспособност ВС*ВЕ СЕ* **Т km М, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност", пише в съдебното решение.

Коментари

Задължително поле