3 пистолета и 7 гилзи са намерени след престрелката между Пелов и Панчев

Образувано е досъдебно производство за  убийството на Владимир Пелов и за опит за убийство на Марио Панчев, съобщи окръжният прокурор на София-област Наталия Николова на пресконференция.

Разпитани са 7 свидетели. По време на огледа на местопрестъплението в центъра на Ботевград са намерени 3 пистолета - един в тревната площ, един на земята до трупа на Пелов и един в чантичка на кръста му. Намерени са 7 гилзи. Пелов е с три рани - две в краката и една в лицето. Панчев в тежко състояние в "Пирогов" с две рани - в гърдите и в корема.

clipboard01

Имахме оперативна информация, че Пелов се намира от един месец в района на Ботевград, обясни директорът на ОДМВР-София старши комисар Георги Григоров. Избягалият затворник обаче бил с променен външен вид - с брада и носел шапка и суитчър с качулка. Предполага се, че се е придвижвал по коритото на реката, което е неосветено и обрасло с храсти.

Григоров отрече Панчев да е давал информация за Пелов. Двамата били приятели в миналото и имали общ бизнес. Имало 10-15 сигнала на ден за Пелов, всеки от тях бил проверяван. Неуредени финансови взаимоотношения между двамата е основната версия за престрелката.

Пелов е издебнал незабелязано жертвата, но и Панчев явно е имал готовност, така се е стигнало до ситуацията, каза шефът на националната полиция Христо Терзийски на брифинг в МВР. От известно време двамата са били в конфликт, обясни главният секретар на МВР Младен Маринов. Трите възможни точки са конфликт между Пелов и Панчев са неуредени финансови отношения от престъпна дейност, заплаха Панчев да свидетелства и личен мотив, допълни Маринов.

Коментари

Задължително поле