Учените: Акулата изчезва Добрите запаси на калкан увеличиха квотата с 30%

Парламентът ще разглежда Закона за държавния бюджет за 2020 г.

Очаква се днес да повдигнат обвинение на кантонера заради катастрофата на жп прелез

Обявиха извънредно положение във Венеция заради проливни дъждове (ВИДЕО)

Продължава издирването на жената, изчезнала край Мальовица

На 13 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 13.11.2019

Повече от един тон пакети с кокаин събраха от атлантическото крайбрежие на Франция (ВИДЕО)

Чехия купува 12 бойни хеликоптера от САЩ

Тръмп и Макрон обсъдиха по телефона Сирия, Иран и срещата на върха на НАТО

Лекуваме се с по-модерни лекарства На извънредно заседание депутатите гласуваха финансовите рамки за НЗОК и ДОО (обзор)

Ураганен вятър в Далмация събори дървета и стълбове, вълните в морето достигнаха 6 метра (ВИДЕО)

КРИБ награди десетте най-добри бизнес лидери (СНИМКИ) "Мистър и Мисис икономика" са Атанас Добрев и Теодора Петкова

Луфтханза се съгласи на арбитраж в спора с кабинния персонал

Прокурист пое болницата в Пазарджик

30 машини ще чистят шуменската част от „Хемус“

Сключени са договори за зимно поддържане и почистване на републиканската пътна мрежа и участъка от автомагистрала „Хемус“ на територията на област Шумен, съобщиха от Пътно управление по време на заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия, свикано в сряда от губернатора проф.Стефан Желев. Поддържат се общо 570 км републикански пътища, за които са на разположение 90 почистващи машини, както и 38 км от автомагистрала „Хемус“, които ще се чистят от 30 машини. „Базите и пунктовете са проверени, необходимите количества от сол и други инертни материали са осигурени на 150%“, каза директорът на Пътното Димитър Ковачев.

По информация на Регионалната здравна инспекция е създадена организация за настаняване на болни на хемодиализа и родилки при усложняване на обстановката, на кметовете на общини са изпратени списъци с тези пациенти с цел по-добра координация и съвместни действия.

Във всичките 65 училища в област Шумен е извършена необходимата подготовка преди зимния сезон, казаха от Регионалното управление на образованието. В 57 от учебните заведения се обучават ученици, които пътуват от съседни населени места.

Кметовете на общини докладваха, че са в готовност за зимния сезон, извършена е необходимата подготвителна дейност, почистващите фирми разполагат с необходимата техника, осигурени са места за настаняване на бедстващи и нуждаещи се хора при необходимост.

Извършените проверки от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор за техническото и експлоатационно състояние на 160 язовира на територията на област Шумен са показали, че разполагат с актуални аварийни планове. Съоръженията са в изправност, имат ретензионни обеми за поемане на високи води. По информация на „Напоителни системи“ ЕАД към момента в най-големия язовир „Тича“ има 84 млн. куб. метра свободен обем. Готовност за работа през зимния сезон докладваха и „ВиК ООД, жп секция Шумен, Басейнова дирекция „Черноморски район“, РИОСВ, Североизточно държавно предприятие, БЧК.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.