Все още никой не е поел отговорност за взрива в Лион

България гласува за Европейски парламент

На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

31 млн. лева годишно са разходите за заплати в БНБ Управителят взима 16 849 лв. на месец

Димитър Радев, управител на БНБ

В Централната банка работят 886 души

Разходите за заплати и осигуровки на служителите на БНБ през 2018 г. възлизат на 31,554 млн. лв. С решение от 30 юли 2015 г. на Управителния съвет на БНБ месечната заплата на управителя на БНБ Димитър Радев е 15 368 лв., на подуправителите – 13 173 лв., а на другите членове на УС – 4391 лв.

Това е посочено в отчета на БНБ за 2019 г., който вчера беше внесен в парламента. През 2015 г. беше решено управителят на БНБ да получава заплата в размер на 70% от средното месечно възнаграждение на шефовете на на банките в България, подуправителите да взимат по 60% от парите на шефовете на банки, а членовете на УС – 20%.

През последните години обаче възнагражденията на ръководството на БНБ изостана с около 9,6% от така определените рамки. Затова от началото на настоящата година заплатата на управителя на БНБ Димитър Радев бе повишена на 16 849 лв. Тримата подуправители взимат по 14 442 лв. А останалите трима членове на Управителния съвет, който нямат ежедневни оперативни функции взимат по 4814 лв.

Броят на служителите в БНБ е 886, а в дъщерните є предприятия работят още 274 души.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Нека с пари работят хората! Стотинки ли да им плащат. Крайно време е в държавата ни да запачнат да се получават нормални заплати.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.