372 хил. паунда за дом във Великобритания

Средната цена на жилищата във Великобритания нарасна до 372 324 паунда.

Търсенето е най-силно в луксозния сегмент

Хора с пари в брой движат пазара

Цените на жилищата във Великобритания нарастват до средно ниво от 372 324 паунда, показват данни на местен сайт за обяви за продажба на имоти. Търсенето на жилища нараства, което води до увеличение на цените. Но търсенето е най-силно в луксозния сегмент от пазара на имоти, където най-често хората не са зависими от ипотека, а плащат с налични пари в брой.

Търсенето на по-обикновени имоти, към каквито най-често се насочват хора, които избират първия си собствен дом, нараства по-слабо. А причината за това е зависимостта на тези купувачи от ипотечните кредити. За много хора във Великобритания осигуряването на необходимото самоучастие при покупката на жилище с ипотечен кредит е голям проблем.

Нарастването на цените на жилищата доведе до по-голямо предлагане на пазара на имоти. Това води до ръст на реализираните продажби, тъй като търсенето на имоти във Великобритания традиционно е по-голямо от предлагането. Увеличаването на предлагането дава възможност на повече хора да намерят мечтания от тях дом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти