Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в част по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе пред петричката болница

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

379 нарушения установиха трудови инспектори за месец в Търновско

Велико Търново

Общо 49 проверки в икономическите дейности „Хотелиерство” и „Ресторантьорство” извърши Инспекцията по труда във Велико Търново през август. Контролните органи установиха 133 нарушения, свързани основно с работното време и допускане до работа без трудов договор, сподели директорът инж. Невена Стефанова. Тя обясни, че през изминалия месец са проверени и 126 предприятия. 379 са общо констатираните нарушения през инспектирания период, като най-много – 221, са по трудовите правоотношения. За отстраняването им са направени 372 задължителни за изпълнение предписания.

4 310 лева е общият размер на установените неизплатени през август възнаграждения. Направени са предписания от Инспекцията по труда за издължаването им на работниците и служителите в определени срокове, коментира инж. Стефанова. Тя уточни, че до момента не са констатирани случаи, в които непълнолетни лица да полагат труд без необходимото от Инспекцията разрешително. През август тя е издала 12 разрешителни за работа на непълнолетни. Към момента няма уведомления за масови съкращения, сподели още инж. Стефанова.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.