Разкъсана облачност над страната днес, очакват се и валежи

Прокуратурата в САЩ поиска 18 месеца затвор за руската шпионка Мария Бутина

Празнуваме Лазаровден

Посвещават хореография на Сашо Костов?

Април обещава голове във Вечното дерби

5 коктейла, които помагат в борбата с килограмите

Чернодробни проблеми мъчат всеки трети 60% рядко или никога не са се изследвали

Военнослужещи унищожиха невзривена гранатa, намерена в Благоевград

Къде е „Метростанция „Любов”

МВнР отправи предупреждение към българите в Северна Ирландия

Камарата на строителите призова Елена Йончева да докаже обвиненията си с конкретни факти

Румен Радев: Жалките опити да бъда въвлечен в имотните далавери на властта само ме амбицират

Раздор в управляващата коалиция в Италия Крайнодясната „Лига” заплашвала да свали правителството заради корупционен скандал

Австрийските власти поискаха компенсации от „Фолксваген“

Два ключа ще пазят офертите в онлайн обществените поръчки Системата стартира от 1 ноември

4 евро/кв. за наемане на складови площи Търсят терени за производство

Голяма част от завършваните складови площи са отдадени под наем още в строеж.

Много проекти се отдават още в строеж

Със завършването на около 150 хил. кв.м складове и производствени мощности през 2018 г. и още 160 хил. кв.м в строеж в началото на 2019 г. пазарът на индустриални имоти постепенно преодолява недостига на модерни площи, коментират от консултантска компания на пазара на имоти.

“Голяма част от завършваните спекулативни проекти са отдадени под наем още в строеж, но в същото време през 2018 г. бяха започнати нови складови площи, които ще подсилят предлагането. В допълнение някои от големите наематели построиха свои бази и освобождават заеманите до момента имоти. Това предполага лек ръст на свободните площи в София през 2019 г. – от 2-3% през 2018 г. до приблизително 5%, което е по-здравословно за пазара ниво”, коментира Владимир Гюрджиев, мениджър “Индустриални имоти и развитие на парцели” в компанията. Според него тези нива на незаетост са показателни за узряване и стабилизиране на пазара на индустриални имоти. Очакванията са те да имат стабилизиращ ефект върху наемните нива, които се движат около 4-4,20 евро/кв.м за средни до големи складови площи в София.

Пазарът на индустриални площи извън София остава активен, основно благодарение на търсенето на терени за производство на авточасти и електроника. България е привлекателна благодарение на ниските оперативни разходи и наличието на свободни ресурси на пазара на труда. В това отношение потенциал има в северната част на страната, където в близките две години се очаква откриването на нови производствени мощности, коментират експертите от компанията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.