4 куршума от бизнесмен за доведения му син (обзор)

Едноличен търговец, собственик на фирма за автобусни превози в Стара Загора, откри огън по своя доведен син, защото бизнесът им закъсва.

Изстрелите проехтели към 9,30 ч в офиса на ЕТ „Пеньо Пейков”, който се намира на изхода на града в посока Казанлък. 65-годишният пастрок Пейков прострелял с 4 куршума Христо Чолаков (46 г.), известен в Стара Загора с прякора Ицо Магарето. В кома и с огнестрелни рани в гърдите, корема и краката Чолаков е откаран в болница. Според лекарите състоянието му е критично.

Пеньо Пейков е задържан. Пистолетът му е бил незаконен и с изтрити номера. Едноличната фирма е добре известна в Стара Загора. Тя съществува още от началото на 90-те години. Има повече от 17 автобуса „Мерцедес” по линии до големите градове, както и пътнически микробуси  между селата.

Според основната версия на полицията двамата са се скарали, защото дружеството затъвало в дългове. Смята се, че в последните месеци с фирмата се занимавал предимно Ицо Магарето. Близки на Пейков обаче отрекоха това. Според тях доведеният син отговарял само за доставката на горива.

 

Коментари

Задължително поле