БФС обсъжда заплатата на Дерменджиев

На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

40% от българите стоят на студено Всеки трети няма пари да си плаща сметките

7500 домакинства могат да получат до 30% от инвестицията за газифициране на дома си

Всеки трети българин няма пари да си плаща сметките за енергия. 40 на сто от хората не отопляват адекватно жилището си, а всеки втори не може да го охлажда през топлите месеци. Данните са на Евростат, но ги изнесе заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, който участва в конференция за енергийната бедност и замърсяването на въздуха.

По думите му енергийната бедност е проблем, който засяга целия ЕС – около 50 млн. души в общността изпитват затруднения да отоплят или охладят дома си, или да платят сметките си за енергия. За да бъде решен този проблем, обаче е нужно първо да има дефиниция за енергийна бедност, защото такава няма както в България, така и на европейско ниво, посочи заместник-министърът.

Една от дългосрочните мерки, която правителството прилага, е инвестиция в енергийна ефективност, която ще намали необходимото количество енергия за отопление на едно жилище. В момента държавата насърчава потребителите, които искат да преминат от отопление с дърва и въглища към такова с природен газ. Около 7500 домакинства могат да получат до 30% от инвестицията за газифициране на дома си, посочи Станков. Но досега газифицираните жилища в страната ни са под 5%, а в някои европейски страни те са 50-60 на сто.

Министерство на енергетиката планира проект за оползотворяване на геотермалните води у нас за отопление. Амбиция е и въвеждането на сгради с нулево потребление на енергия. Ведомството иска да интегрира у нас сграда, която да произвежда 50% от нужната й енергия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Я питайте крадецо бойко и айдуците му, те да ви обяснят как икономиката ни е номер едно в ЕС и на заплатите ни могат да завидят всички народи от старата Европа.

  2. Тоя Велемир е навсякъде! Плюе ли плюе и ще се задави от злоба.Вземай си редовно хапчетата бе момче!!Дори и да заработваш добре, не се хаби толкова!

    1. Критика и злоба а различни неща. А иначе като се наслушаме на хвалбите на крадеца бойко, после пък ни попарят със студен душ от истина и факти, само слабоумници може да седят на амбразурата като Павлик Морозов и да защитават каузата на крадливите лъжци.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.