40 хил. лампички грейват пред НДК

30 декоративни дървета ще светят на пл. „Св. Неделя“

Коледни дръвчета ще има и в Южния парк и Княжевската градина

40 хил. лампички грейват днес в 19 ч. върху елхата в парка на НДК в София. Елхата е жива, специално засадена преди няколко години в парка на НДК. Тя е висока около 12 м. Украсена е с 4000 м светещи гирлянди в традиционните за празника бели и червени светлини и с 40 000 светещи лампички. Украсата включва още светещи декорации във формата на подарък, кълбо, звезда, елен.

Елхата ще бъде запалена в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова заедно с известни български спортисти, актьори, музиканти и творци.

Празничната програма започва от 17.00 ч. и ще продължи до 19.30 ч. Пред елхата ще се проведе програма с участието на вокална група към Столичен център за работа с деца „Бели Брези”. На сцената са поканени спортистите Йорданка Благоева, Любомира Казанова, Ина Ананиева, много актьори, режисьори и музиканти, сред които Мая Бежанска, Румен Угрински, Тончо Токмакчиев, Дичо, Камелия Тодорова, Владо Пенев. Фойерверки ще озарят небето в празничната вечер.

В момента се движи и столичният ретро трамвай. Той ще се движи до 19.00 ч. двупосочно по маршрут от площад "Възраждане" до НДК и пазара "Иван Вазов".

Започна поставянето на коледна украса в града по площади, улици и булеварди и паркове, съобщиха пред „Труд“ от Столичната община. Традиционно украсата се поставя от общината и бизнеса.

Светещи гирлянди вече има на пл.“Ал.Невски“, по бул.“Цар Освободител“ в парка на НДК.

В близките дни ще има украса на Орлов мост и бул. Цариградско шосе. Светещи гирлянди и елементи украсяват дървета и на пл.“Света Неделя“, където 30 декоративни дървета ще светят с 900 ЛЕД лампички.

Украса ще има и на Моста на влюбените, пред Народния театър и на Ларгото, на повечето от основните булеварди „Цар Освободител“, „“Цариградско шосе“, „Дондуков“, на „Мария Луиза“ и др., както и на пешеходната ул.“Витоша“.

Освен елхата в парка на НДК украсени елхи ще има и по други паркове и градини на София. Ще грейнат коледни дръвчета в Южния парк и в Княжевската градина.

Започва и традиционният конкурс за коледна украса с 1 200 лв. първа награда.

От 1-ви декември до 15-ти януари се провежда традиционната кампания на Столична община за външна празнична украса на сграда, балкон, двор и междублоково пространство на територията на Столична община. „Изпращайте до 3 снимки с Вашата украса на имейл адрес: ukrasi_sofia@mail.bg, най-късно до 15-ти януари 2019 г.“, призовават от градската управа.

Коментари

Задължително поле