4170 кутии цигари задържаха инспектори на Дунав мост 1

?

Служители на Митница Русе предотвратиха два идентични опита за незаконен износ на цигари с български акцизен бандерол в търговски количества за страни от Западна Европа. И в двата случая пратките са пътували без изискуемите по ЗАДС придружителни документи. Задържаното общо количество цигари е 4170 кутии /над 8 мастербокса/, съобщиха от Агенция „Митници“.

1519805501Двата пренасящи цигари автомобили са се явили на трасе „изход" на ГКПП - Дунав мост 1 на 23.02.2018г. около обед в рамките на 1 час. В началния етап на проверките е участвало митническото куче Ран, което е специализирано в откриването на тютюневи изделия.

След като четириногият митничар дал сигнал, че в колите има значими количества продукция от тютюн, водачите си признали, че превозват цигари. И двамата обяснили, че не знаят точното количество на цигарите, тъй като денковете и куфарите им били дадени затворени, за да ги пренесат до страна в ЕС, където да ги предадат на получател.

От първата кола митническите служители извадили общо 1850 кутии /37000 къса/ цигари, а от втората 2320 кутии /46400 къса/. Преобладаващите марки са „Давидоф", „Марлборо", „Парламент", „Дънхил" и „Карелия". Всички тютюневи изделия са с български акцизен бандерол, но без изискуемите по закон документи за превоз на акцизни стоки в търговски количества към други страни в общността.

Цялото количества цигари е иззето и от двата автомобила. По случаите ще бъдат образувани административнонаказателни производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България