Пиян шофьор уби мъж, спрял на пътя да ремонтира мотопед

Вчера, около 21:33 ч,. по четвъртокласен път от село Петрово за село Бъдеще се е движил лек автомобил "Фолксваген  Голф", управляван от  71-годишен старозагорец. На 1100 м преди разклона с път І-5, поради неизяснени причини, водачът губи контрол над управлявания автомобил.

Той блъска намиращите се на пътното платно лица - непълнолетно момче и 42-годишен мъж от с. Памукчии, обл. Стара Загора, които отстранявали повреда на мотопед. Двамата се намирали пред лек автомобил "Пежо", който е бил паркиран в близост и е осветявал с фаровете си. В автомобила се е намирало 18-годишно момиче от гр. Стара Загора.

В следствие на удара на място загива 42-годишният мъж, а непълнолетното момче е получило мозъчен отток. Настанено е за наблюдения в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. Момичето от автомобила е получило мозъчно сътресение, като също е настанено за наблюдение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота.

Водачът  на автомобила„Фолксваген“ е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело -  1.09 промила.  Задържан е за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле