44 катастрофи в София в деня на голямото завръщане

Снимка: Архив

44 леки произшествия на територията на столицата са станали от началото на деня. Това каза комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР пред „Фокус“ , във връзка с последния от почивните дни на коледните празници.

По думите му към 20.00 ч. движението в столицата все още е било интензивно, но никъде по пътните артерии няма образували се задръствания.

„Нормално е като за след края на почивните дни, няма тежко натоварване. Колегите още са по възловите кръстовища, ако се освободи движението, ще ги освободим и ще включим на автоматичен режим регулирането“, обясни той.

По отношение на инцидентите от последните часове, комисар Тенев поясни, че има няколко произшествия, при които има само нанесени материални щети. „От началото на деня има около 44 леки пътнотранспортни произшествия на територията на столицата. Има два тежки пътни инциденти с двама ранени. Едното произшествие беше в кв. „Захарна фабрика“, а другото – на 5 километра от входа на София, за разклона на Нови хан“, обясни комисар Тенев.

Коментари

Задължително поле